Lambaran Metal Fabrikasi

naon fabrikasi lambaran logam?

Fabrikasi logam lambar, nya éta prosés anu digunakeun pikeun ngamanipulasi bahan pikeun nyiptakeun komponén anu bakal dianggo dina produk ahir.Éta ngalibatkeun bahan anu dipotong, dibentuk sareng réngsé.Fabrikasi logam lambar dianggo dina seueur widang manufaktur, khususna dina alat médis, komputer, éléktronika sareng perkakas.Intina, naon waé anu diwangun tina atanapi ngandung logam bakal ngalangkungan prosés ieu:

Motong

Aya sababaraha cara nu lambar logam bisa potong buah leutik - shearing ngalibatkeun mesin motong ngagunakeun stress geser pikeun motong handap sapotong badag tina bahan kana leuwih leutik;éléktrik discharge machining (EDM) ngalibatkeun bahan conductive keur dilebur ku spark ti éléktroda muatan;motong abrasive ngalibatkeun pamakéan grinders atanapi saws pikeun motong ngaliwatan bahan;sarta motong laser ngalibatkeun pamakéan laser pikeun achieving motong tepat dina lambar logam.

Ngabentuk

Saatos logam dipotong, éta bakal kabentuk kana bentuk naon anu dipikahoyong pikeun komponén anu diperyogikeun.Aya sababaraha téhnik ngabentuk nu bisa dipaké - rolling ngalibatkeun potongan datar tina logam keur ngawangun leuwih sarta leuwih ku stand roll;bending jeung ngabentuk ngalibatkeun bahan nu keur dimanipulasi ku leungeun;stamping ngalibatkeun pamakéan parabot pikeun cap desain kana lambaran logam;punching ngawengku liang keur nempatkeun kana beungeut cai;sarta las ngalibatkeun hiji sapotong bahan keur ngagabung ka séjén maké panas.

Réngsé

Sakali logam geus kabentuk, éta bakal ngaliwatan prosés pagawean pikeun mastikeun eta geus siap dipaké.Ieu bakal ngalibetkeun logam anu diasah atanapi digosok nganggo abrasive pikeun ngaleungitkeun atanapi ngaleungitkeun bintik sareng ujung anu kasar.Proses ieu ogé tiasa ngalibetkeun logam anu gancang dibersihkeun atanapi dikumbah pikeun mastikeun yén éta leres-leres bersih nalika dikirim ka pabrik pikeun tujuan anu dimaksud.

Langkung poto bagian pikeun bagian machining cnc