• banner

prosés machining aluminium CNC

Anjeun tiasa mesin aluminium ku sababaraha prosés machining CNC sadia kiwari.Sababaraha prosés ieu nyaéta kieu.

CNC Ngabuburit
Dina operasi péngkolan CNC, workpiece nu rotates, sedengkeun alat motong single-titik tetep cicing sapanjang sumbu na.Gumantung kana mesin, boh workpiece atawa alat motong mawa kaluar gerak feed ngalawan séjén pikeun ngahontal panyabutan bahan.

CNC panggilingan
Operasi panggilingan CNC anu paling sering dianggo dina machining bagian aluminium.Operasi ieu ngalibatkeun rotasi hiji motong multi-titik sapanjang sumbu na, bari workpiece tetep cicing sapanjang sumbu sorangan.Aksi motong sarta salajengna ngaleupaskeun bahan kahontal ku gerak feed boh workpiece, alat motong, atawa duanana digabungkeun.Gerakan ieu tiasa dilaksanakeun sapanjang sababaraha sumbu.

prosés machining aluminium CNC
Anjeun tiasa mesin aluminium ku sababaraha prosés machining CNC sadia kiwari.Sababaraha prosés ieu nyaéta kieu.

CNC Ngabuburit
Dina operasi péngkolan CNC, workpiece nu rotates, sedengkeun alat motong single-titik tetep cicing sapanjang sumbu na.Gumantung kana mesin, boh workpiece atawa alat motong mawa kaluar gerak feed ngalawan séjén pikeun ngahontal panyabutan bahan.

CNC péngkolan
CNC Ngabuburit
CNC panggilingan
Operasi panggilingan CNC anu paling sering dianggo dina machining bagian aluminium.Operasi ieu ngalibatkeun rotasi hiji motong multi-titik sapanjang sumbu na, bari workpiece tetep cicing sapanjang sumbu sorangan.Aksi motong sarta salajengna ngaleupaskeun bahan kahontal ku gerak feed boh workpiece, alat motong, atawa duanana digabungkeun.Gerakan ieu tiasa dilaksanakeun sapanjang sababaraha sumbu.

cnc-panggilingan
CNC panggilingan
Kantong
Ogé kawanoh salaku panggilingan saku, pocketing mangrupakeun formulir panggilingan CNC nu saku kerung ieu machined dina bagian.

Nyanghareupan
Nyanghareupan dina machining ngalibatkeun nyieun wewengkon cross-sectional datar dina beungeut workpiece a ngaliwatan boh beungeut péngkolan atawa raray panggilingan.

Beungeut malik
Pangeboran CNC
Pangeboran CNC nyaéta prosés nyieun liang dina workpiece a.Dina operasi ieu, hiji multi-titik puteran alat motong tina ukuran tinangtu move dina garis lempeng jejeg beungeut bisa dibor, kukituna éféktif nyieun liang.

Parabot pikeun machining aluminium
Aya sababaraha faktor anu mangaruhan seleksi alat pikeun aluminium CNC machining.

Desain alat
Aya aspék béda tina géométri alat nu nyumbang kana efisiensi dina aluminium machining.Salah sahijina nyaéta itungan suling.Dina raraga nyegah kasusah dina évakuasi chip dina speeds tinggi, motong parabot pikeun aluminium CNC machining kudu 2-3 flutes.Jumlah suling anu langkung ageung nyababkeun lebak chip anu langkung alit.Ieu bakal ngabalukarkeun chip badag dihasilkeun ku alloy aluminium nyangkut.Nalika gaya motong anu lemah sareng clearance chip kritis kana prosés, Anjeun kudu make 2 flutes.Pikeun kasaimbangan sampurna clearance chip sarta kakuatan alat, make 3 suling.

Alat suling (harveyperformance.com)
Sudut héliks
Sudut héliks nyaéta sudut antara garis tengah alat sareng garis tangent garis lempeng sapanjang ujung motong.Ieu mangrupa fitur penting tina parabot motong.Bari sudut héliks luhur ngaluarkeun chip tina bagian leuwih gancang, eta ngaronjatkeun gesekan jeung panas salila motong.Ieu bisa ngabalukarkeun chip las kana beungeut alat salila-speed tinggi aluminium CNC machining.Sudut héliks handap, di sisi séjén, ngahasilkeun kurang panas tapi bisa jadi teu nyabut chip éféktif.Pikeun machining aluminium, sudut helix 35 ° atawa 40 ° cocog pikeun aplikasi roughing, sedengkeun sudut helix 45 ° pangalusna pikeun pagawean.

Sudut héliks (Wikipedia.com)
Sudut bersihan
Sudut clearance mangrupa faktor penting séjén pikeun fungsi ditangtoskeun tina hiji alat.Hiji sudut kaleuleuwihan badag bakal ngabalukarkeun alat pikeun ngagali kana karya jeung chatter.Di sisi anu sanés, sudut anu alit teuing bakal nyababkeun gesekan antara alat sareng padamelan.Sudut clearance antara 6 ° jeung 10 ° anu pangalusna pikeun aluminium CNC machining.

Bahan alat
Carbide teh bahan pikaresep pikeun motong parabot dipaké dina aluminium CNC machining.Kusabab aluminium nyaéta motong lemes, naon penting dina alat motong pikeun aluminium teu karasa, tapi kamampuhan pikeun nahan ujung agul seukeut.Kamampuhan ieu aya dina alat karbida sareng gumantung kana dua faktor, ukuran sisikian karbida sareng rasio binder.Nalika ukuran sisikian anu langkung ageung nyababkeun bahan anu langkung keras, ukuran sisikian anu langkung alit ngajamin bahan anu langkung tangguh, langkung tahan dampak anu saleresna mangrupikeun harta anu urang butuhkeun.Séréal leutik merlukeun kobalt pikeun ngahontal struktur sisikian rupa jeung kakuatan bahan urang.

Sanajan kitu, kobalt meta jeung aluminium dina suhu luhur, ngabentuk ujung diwangun-up aluminium dina beungeut alat.Koncina nyaéta ngagunakeun alat karbida kalayan jumlah kobalt anu pas (2-20%), pikeun ngaminimalkeun réaksi ieu, bari tetep ngajaga kakuatan anu diperyogikeun.Alat-alat karbida biasana tiasa tahan langkung saé tibatan alat-alat Baja, kecepatan luhur anu aya hubunganana sareng mesin CNC aluminium.

Salian bahan alat, palapis alat mangrupikeun faktor penting dina efisiensi motong alat.ZrN (Zirconium Nitride), TiB2 (Titanium di-Boride), sarta coatings inten-kawas sababaraha palapis cocog pikeun parabot dipaké dina aluminium CNC machining.

Eupan jeung speeds
Laju motong nyaéta laju di mana alat motong puteran.Aluminium bisa tahan speed motong pisan tinggi ku kituna speed motong pikeun alloy aluminium gumantung kana wates mesin dipaké.Laju kedah saluhur praktis dina mesin CNC aluminium, sabab ieu ngirangan kamungkinan formasi edges diwangun-up, ngahemat waktos, ngaminimalkeun naékna suhu dina bagian éta, ningkatkeun pegatna chip, sareng ningkatkeun pagawean.Laju pasti anu dianggo beda-beda ku alloy aluminium sareng diaméter alat.

Laju feed nyaéta jarak workpiece atanapi alat gerak per revolusi alat.Eupan anu dianggo gumantung kana hasil anu dipikahoyong, kakuatan, sareng kaku workpiece.motong kasar merlukeun feed 0,15 ka 2,03 mm / rev bari pagawean motong merlukeun feed 0,05 ka 0,15 mm / rev.

Cairan motong
Sanajan machinability na, pernah motong aluminium garing sakumaha ieu promotes formasi edges diwangun-up.Cairan motong anu cocog pikeun mesin CNC aluminium nyaéta émulsi minyak larut sareng minyak mineral.Hindarkeun motong cairan anu ngandung klorin atanapi walirang aktip sabab unsur ieu ngawarnaan aluminium.


waktos pos: Jan-04-2022